Over ons

HMS Leadership – gebalanceerd heart-, mind- and soul leadership

Oprichter – Hans Meyer Swantée

Met een achtergrond als commercieel werktuigbouwkundig ingenieur, werd hij  al vroeg algemeen directeur van een middelgroot IT-bedrijf in de verkeersindustrie. Onder zijn leiding werd de cultuur vernieuwd en kozen zij een motiverende  inspirerende missie.  In 2002 noemden men het niet zo, maar het bedrijf werd ‘zelfsturend’ en ‘agile’. Als resultaat hiervan maximaliseerde de winst duurzaam. Na de overname van het bedrijf door private-equity, ging deze cultuur tot zijn frustratie onder zijn leiding weer verloren en kwamen de resultaten onder druk te staan.  Het zette aan tot een persoonlijke zoektocht naar woorden en middelen om (zijn) aandeelhouders en eigenaren bewust te maken van het belang om naast een prestatie-gerichte aanpak, ook de cultuur- en organisatie-gezondheid daarmee in balans te brengen. Want alleen wanneer beiden in balans zijn, leidt dat tot een duurzame High Performance Cultuur.

Dat inspireerde hem om organisatieadviseur, executive facilitator en coach te worden, waartoe hij in 2005 Heart, Mind & Soul Leadership oprichtte.  Sindsdien is hij betrokken geweest bij talloze (internationale) leadership- en cultuur-transformatie trajecten voor o.m.  ECB, Rabobank, Achmea, Syngenta, KPMG,  Microsoft, Nestlé,  Campina, IHC, TNO, Schiphol, Lufthansa,  Cofely – GDF Suez, Syntens, Kamer van Koophandel  en vele middelgrote ondernemingen.

Hans verdeelt zijn tijd tussen het bedienen van zijn eigen clienten via HMS Leadership en als senior affiliated advisor voor Aberkyn (onderdeel van McKinsey & Company).  Hij ondersteunt lange termijn AD’s en CEO’s en hun MT’s, RvB’s en RvC’s en alsmede hun individuele teamleden om hun leiderschaps- en team bewustzijn te transformeren.

 

Middels HMS Leadership biedt hij U een onafhankelijk en flexibele netwerk van  ervaren coaches en facilitators in cultuur- en  leadership-development.  Projectmatig werken zij  samen om uw leiders en hun teams te helpen. 

Wij hebben daarom geen dure mensen op de bank zitten, wat voor u alleen maar tot te hoge bureau-kosten zou leiden. Wij selecteren, aansluitend op uw specifieke project, de juiste vrouw of man die bij u en uw bedrijf past en die ervaring heeft met uw uitdaging. U beslist of z/hij voldoet en is hij of zij plotseling ziek, dan hebben wij  direct  een ander voor u.

In ons netwerk hebben wij daarom ook breed de beschikking over de volgende Licenties:
– Licensed for Cultural Transformation Tools 1 & 2, Values Centre – Richard Barrett
– Licensed Coach for Byron Katie “The Work”
– Licensed Executive Coach (NOBCO-certified | MMS)
– Licensed MBTI-assessor
– Licensed Leadership Circle Profile Coach van FCG

 

 

Al onze trainers, coaches en specialisten hebben zelf minimaal 10 jaar in profit organisaties gewerkt. Wij kennen uw uitdagingen daarom als geen ander.