Over ons

6D7C6D56-72F2-4EC9-BE52-1FEAF95882DB_1_105_c

HMS Leadership – ruim 30 jaar corporate ervaring

Oprichter – ing. Hans A. Meyer Swantée

Met een achtergrond als werktuigbouwkundig ingenieur in de commercie, werd hij  al vroeg managing director van een middelgroot IT-bedrijf in de verkeersindustrie. Onder zijn leiding werd gekozen voor het betekenisvol purpose “om het verkeer in Nederland sneller van A. naar B. te zullen brengen”. Daarop werd de cultuur getransformeerd naar een pro-actieve menselijke samenwerking die impact wilde maken.   De medewerkers herkenden zichzelf volledig in dit ‘purpose’ en vertelden trots op verjaardagspartijtjes waar zij dagelijks voor uit hun bed voor kwamen.  Men raakte ‘bezield’ en als resultaat hiervan maximaliseerde de winst van de onderneming duurzaam.

Na de overname van het bedrijf door traditioneel private-equity-huis, ging deze cultuur weer verloren omdat ‘het streven naar aandeelhouderswaarde’ weer uitsluitend voorop kwam te staan.  Het leidde tot het scheiden van wegen en zette hem aan tot een persoonlijke zoektocht naar bewust bekwame bewoording van wat hij intuïtief leidinggevend gedaan had. “Hoe maak je aandeelhouders en commissarissen bewust van het belang om een betekenisvol purpose, i.c.m. de bijpassende cultuur- en organisatie-gezondheid primair te stellen?”, werd zijn kernvraag,  omdat het alleen in die volgorde tot betere prestaties en duurzame winstmaximalisatie zal leiden.   Want alleen wanneer een organisatie positieve impact maakt en dus bezield raakt, leidt dat tot een duurzame High Performance Cultuur en aandeelhouderswaarde maximalisatie.

Dat inspireerde hem om organisatieadviseur,  facilitator en executive coach te worden, waartoe hij in 2005 Heart, Mind & Soul Leadership oprichtte. Hans verdeelt zijn tijd tussen het zijn van senior affiliated advisorship voor Aberkyn (onderdeel van McKinsey & Company) en eigen cliënten via HMS Leadership bv.  Hij coacht en begeleidt internationaal lange termijn CEO’s, AD’s en hun teams en  individuele teamleden om hun bewustzijn, leiderschaps- en team bewustzijn te transformeren. Sindsdien is hij betrokken geweest bij talloze (internationale) leadership- en cultuur-transformatie trajecten voor o.m.  ECB, Rabobank, Achmea, Syngenta, KPMG,  Microsoft, Nestlé,  Campina, IHC, TNO, Schiphol, Lufthansa,  Cofely – GDF Suez, Syntens, Kamer van Koophandel  en vele middelgrote ondernemingen.

 

 

Middels HMS Leadership beschikt hij over een netwerk van  ervaren coaches en facilitators in cultuur- en  leadership-development.  Projectmatig werken zij  samen om uw leiders en hun teams te helpen. 

Wij hebben daarom geen dure mensen op de bank zitten, wat voor u alleen maar tot te hoge bureau-kosten zou leiden. Wij selecteren, aansluitend op uw specifieke project, de juiste vrouw of man die bij u en uw bedrijf past en die ervaring heeft met uw uitdaging. U beslist of z/hij voldoet en is hij of zij plotseling ziek, dan hebben wij  direct  een ander voor u.

In ons netwerk hebben wij daarom ook breed de beschikking over de volgende Licenties:
– Licensed for Cultural Transformation Tools 1 & 2, Values Centre – Richard Barrett
– Licensed Coach for Byron Katie “The Work”
– Licensed Executive Coach (NOBCO-certified | MMS)
– Licensed MBTI-assessor
– Licensed Leadership Circle Profile Coach van FCG

 

 

Al onze trainers, coaches en specialisten hebben zelf minimaal 10 jaar in profit organisaties gewerkt. Wij kennen uw uitdagingen daarom als geen ander.