Leadership bij continue verandering

Hoe zorg ik dat mijn teams en mensen topprestaties leveren in continue veranderende omgevingen?

HMS Leadership ontwikkelt leiders die zichzelf, hun teams en hun organisaties transformeren naar natuurlijk wendbare organisaties.


Lossen  wij onze problemen op met hetzelfde denken dat ze creëerde?

Je nieuwe strategie vergt  andere mindsets, een andere cultuur en nieuwe manieren van doen. Nieuwe onconventionele benaderingen zijn nodig. Nog meer controle en regelgeving werken averechts en de  urgentie om  het snel  anders aan te pakken is hoog.  Als leider kunnen we niet langer alles weten en beslissen. Dat kost teveel tijd en de problemen zijn te complex. Onze mensen moeten pro-actief, ondernemend en zelfsturend worden.

Onze road-map voor de opbouw naar een zelfsturende, zogenaamde ‘agile’ organisaties is:

  1.  Inspirerende en intrinsiek motiverende purpose alignment
  2. Sterke verankering van nieuwe organisatiebreed gedeelde vaardigheden en afspraken
  3. Expliciete aandacht voor de evolutie van de waarden naar een natuurlijke continue wendbaarheid
  4. Nieuwe besluitvormings-, dialoog- en vergader-processen die dat ondersteunen
  5. Een tijdsperiode voor transformatie van 1 – 3 jaar
  6. Het persoonlijk ontwikkelingspad en authentieke nieuwe voorbeeldgedrag van de DGA/CEO en zijn Top Team, wat alles bepalend is voor het succes

Wij faciliteren jullie vernieuwingsproces en helpen je om er een continue wendbare organisatie van te maken. Wij hebben de ervaring en kennis, waaronder:

Maak gebruik van onze benchmark ervaring. Investeer in de advisering, facilitering, begeleiding en coaching door HMS Leadership bij het transitie-traject.  Onze creativiteit, snelheid en efficiency  betalen zich  terug. Wij rekenen het u graag voor.

Kijk verder en maak van jullie bedrijf een High Performance Bedrijf.  Lees meer over de aanpak en het programma.  Verdere informatie over ons en onze oprichter vindt je in ons bio.
Neem contact met ons op voor een kennismaking en specifieke uitleg over onze aanpak.


Doe de leiderschaptest

Investeer twee minuten van je tijd voor een kleine test die antwoord geeft op een elementaire vraag: Hoe vernieuwend bent u?