Resultaat – wat levert een HMS interventie op?

Vernieuwend en ondernemend leidinggeven: van proces naar succes.

Organisatorische gedragsverandering wordt alleen gerealiseerd met inspirerend voorbeeldgedrag. Van de top. En vervolgens naar beneden door de hele organisatie, want een goed voorbeeld doet volgen. Inspiratie die door jullie medewerkers weer beantwoord zal worden met motivatie en creativiteit en zo de deur naar vernieuwing en duurzame groei opent.

De aftrap:
Het begint bij jezelf (als leider, samen met je MT of DT). Net zoals bij ons, toen wij eindverantwoordelijke waren. Je hervindt je inspiratie en je wordt bewust gemaakt wat er gebeurt bij van het ontbreken ervan. Je vindt het in een veilige, onconventionele, uitdagende en inspirerende omgeving. Dan ervaar je dat alles reeds in u aanwezig is: het moet alleen ontwikkeld worden.

De processen:
Over een termijn van meerdere maanden doorlopen wij samen de volgende processtappen:

1. Intake
analyse van de uitdaging en formulering Plan van Aanpak
2. Me, myself and I
wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?
3. Ik en de Ander
hoe kom ik over, wat werkt, wat niet? Hoe vernieuw ik mijzelf?
4. Ik en mijn Team
hoe werken team-processen en wat is mijn nieuwe rol dan?
5. Doen-Doen-Doen
het nieuw bereikte gedrag in real life durven en doen en blijven oefenen
6. Zingeving als Doel
wat is mijn/onze rol en bijdrage aan de maatschappij?

Meten is verbeteren, daarom maken we  gebruik van de value-assesments van Richard Barrett’s Value Centre. We doen een nul-meting naar de huidige organisatie waarden en bepalen van IST en de SOLL. Na de transformatie meten we het resultaten en sturen eventueel alsnog bij.

Het Resultaat:
Een zelfsturende organisch aanpassende en groeiende lenige (= agile) organisatie, die haar inspirerende rol in de samenleving kent. Waar de jonge highpotential graag voor wil werken. Het is immers een gepassioneerde organisatie, waar de medewerkers tevredenheid bovengemiddeld hoog is, waar veel vrijheid is en waar de financiële resultaten duurzaam bovengemiddeld zijn, in dus in balans zijn met de People, de Profit en de Planet.